html>
Mr.Cupcake vs Mrs.Muffin
Kebaikan Memakai Tudung Labuh / Hijab
Thursday, 24 November 2011 | 04:59 | 0 comments
(1st Storie)

" Harap tudung je LABUH.... perangai..... ??''

Kenapa perlu disalahkan TUDUNG bila si pemakainya yang tersalah LANGKAH..??
Tudung tak SALAH..yang SALAH pemakainya...Dan yang BERTUDUNG LABUH tak semestinya BAIK...BENARLAH.. Tapi kami sudah mecuba sedaya upaya untuk menutup AURAT kami dengan SESEMPURNA yang mungkin..dan ketahuilah dengan bertudung LABUH, kami juga bukan MALAIKAT yang terpelihara dari LUPA, ALPA, NAFSU dan sebagainya..Kami hanya WANITA akhir zaman yang masih MENCARI nilai SOLEHAH dalam diri ini..

p/s : Andai kami SALAH, TEGURLAH..bukan CEMUHAN yang DIBERI..usah disalahkan labuhnya tdung kami..kerana hakikatnya kami juga insan BIASA yang masih TERCARI-CARI nur IMAN...

(2nd Storie)

Sejuk  mata apabila memandang  perempuan yang berhijab labuh ni.... Bukan setakat menutup aurat malah dalam dirinya insyallah pasti  budi baik pun okey.... Aku bkn sekadar suka tgk dorg2 ni.... Malah  suka bercakap dgn  budak yg berhijab labuh....really nk dkt ngan org2 mcm nieh , coz kwn aq almost bdk2 mcm nieh... Kwn aq kata bila pakai hijab mcm itu org akan hormat kita especially yg bernama lelaki. Ada betul kwn aq ckp mcm tuwh dan lg 1 statement kita rasa selesa sbb x de bende org nk pandang....


Older Post | Newer Post
Assalamualaikum !
Assalamualaikum ! My name is Nurul Hasanah . 17 january . This is my simple blog . Do follow me yeah !


Navigations ~~

Owner Link Tales


Thanks !
Skin By Ezatee
Edited By Your name here.
My Pinly Blog ! ! Follow me? | Dashboard